Army of the Dead is een Z-film voor zombies

De nieuwe Zack Snyder is een zombiefilm. Dat kán Zack, dacht ik voorafgaand aan de tv-sessie. Want Zack maakte in 2004 een kundige remake van de ultieme Z-klassieker Dawn of the Dead. Na de magistrale Snyder-cut van Justice League (een orgasme van 4 uur lang voor de fans) dit jaar kon de next Zack bovendien alleen maar übertop zijn. Dit weekend is dan perfecte momentum voor een écht goede film in dit genre. Na alle slecht geanimeerde zombiefilms en langdradige series, verdient de menschheid meer dan ooit een sublieme vertoning, een visuele panacee die ons doet ontwaken uit onze eigen pandemische zombie-sluimer. De trailer is wauw-rauw, laat een mooi vervallen Las Vegas als plaats delict zien en belooft heel veel goudzuivere actie. Zitten dus, Netflix op, en een kleine twee en een half uur hersenloos staren naar het scherm. Heerlijk. De eerste vijftien minuten van de film bracht de verademing waarop ik hoopte. Welkom in een post-apocalyptisch Las Vegas waarin een Z-tijger, een Z-leger van snelle Z-alpha’s en een Z-ultra als legeraanvoerder tezamen met een grote Z-massa een eigen Z-koninkrijk hadden gesticht. Wat een achtergrond! Ok, de gelaagde zombie-community zijn een copy-paste van wights/white walkers/night king uit GOT, maar toch altijd beter dan de trage, voorspelbare massa ondoden in de meeste zombievertoningen. Zacks beelden, een lust voor het nerd-oog… als bewegende comicplaatjes maken ze een succubus van mijn tv. Bijna van hetzelfde niveau als in 300. Soepel en humorvol worden in deze overdonderende beginminuten de menselijke helden en hun verhalen één voor één op het showbizznummer Viva-Las-Vegas geïntroduceerd. Ach, en who cares dat de film zich vervolgens via uiterst slap narratief voortsleept naar het einde. Een bijeengeraapt groepje anti-helden dat onder valse voorwendselen naar een verborgen gouden ei zoeken in het zombienest. En ach, who cares dat er tenenkrommend slecht geacteerd wordt. Want de actie en mooie beelden zouden toch alles vet goed moeten maken. Helaas… Na het spetterende eerste kwartier geraakt het visuele niveau in vrije val. Heel slecht wordt het niet, maar ook niet heel veel beter dan een doorsnee aflevering van The Walking Dead. Of u Army moet gaan kijken? Het regent, er is corona en het is Pinksteren, dus die tweeënhalf uur kunt u best missen. Army of the Dead is een best een goede zombiefilm…. voor netflixende quarantaine-zombies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *