Over Nerdwatch

Nerdwatch is – u raadt het al – een site voor nerds. Nu nemen we de definitie en de doelgroep zo breed mogelijk, alle stereotypes van het nerd-spectrum inbegrepen. Dus boekennerds, tech-geeks, game-freaks, nerds die het liefst als Gandalf getooid door het leven gaan. Het gaat echter niet om uiterlijkheid, de ‘inner nerd’, the one nerd to rule the all, die Cartesiaanse demon, waar we ons toe richten.

Onze doelgroep varieert dus van gamers die hun gierend oude consoles alleen uitzetten om samen met mede-nerd en partner hun jaarlijkse LotR-marathon te houden tot programmeurs die in hun vrije uurtjes de verhaalscenario’s van Bandersnatch op Reddit publiceren.

Onze lezers zijn geniale geesten die hun familie en vrienden verbaasd doen staan met vragen als ‘Wie is die Biden toch?’ of ‘De dino’s zijn helemaal niet uitgestorven, zie je dan niet dat ze dagelijks je auto onderschijten?’ Mensen die volstrekt voorbij gaan aan het gedram van hyper-woke psychologie-meisjes of het gebalk van anti-Piet- rechtstokkies.

Mensen die milieugekkies vooral een beetje naar hond vinden ruiken en nog altijd niet het verschil tussen de PvdA en PVV niet goed weten.

Nerds dus.